Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


mollie

mijn Mollie.com account integreren

Met Eenvoudigtebestellen.nl kun je online betalingen integreren met je bestelformulier waardoor je eenvoudig en snel een webwinkel kunt starten. We ondersteunen op dit moment alleen de Payment Service Provider Mollie.com. Je kunt bij Molie.com gratis een account aanmaken waarbij je alleen per transactie betaald.

Volg de volgende stappen om online betalingen zoals iDeal, PayPal of CreditCard toe te voegen.

stap 1: maak een Mollie account aan

Ga naar Mollie.com en meld je aan voor een gratis account. Doorloop de stappen zoals bij Mollie.com staat beschreven. (We gaan hier niet alle stappen binnen Mollie.com uitleggen. Dat kunnen zij zelf beter.)

Nadat je Mollie account geactiveerd is, log dan in op Mollie.com zodat je in je beheeromgeving terecht komt.

websiteprofiel

Zodra je een account hebt, kun je een 'websiteprofiel' aanmaken. Vul de verplichte gegevens in zodat je meteen aan de slag kunt gaan met testen. Sla je gegevens op door op 'Websiteprofiel aanmaken' te klikken. Je kunt het webprofiel altijd in een later stadium veranderen in een 'Live-websiteprofiel'. Daarvoor worden wel een aantal eisen gesteld die op de website vermeld staan.

betaalmethodes

Naast een websiteprofiel moet je ook de betaalmethodes selecteren en activeren, zodat je deze aan je websiteprofiel kunt koppelen. Afhankelijk van de betaalmethode worden er eisen gesteld. In deze uitleg gaan we ervan uit dat tenminste de iDeal methode is geselecteerd.

Let op: de betalingsmethode Klarna wordt niet ondersteund door Eenvoudigtebestellen

Mollie API-keys

Als laatste is van belang dat we de zogeheten 'Mollie API-keys' bijwerken. Deze zijn te vinden onder 'Developers' en zijn gekoppeld aan websiteprofielen,zoals te zien in de screenshot hiernaast.

Je ziet de 'Live API key' (als je tenminste je websiteprofiel hebt aangemeld voor de 'Live controle') en de 'Test API key' die we in een latere stap nodig hebben voor de verder integratie met Eenvoudigtebestellen.nl.

stap 2: maak een Eenvoudigtebestellen.nl account aan

Maak een gratis account aan zoals hier is beschreven. Bij een gratis account is de Mollie optie ook inbegrepen en kun je dus ook betalingen niet alleen testen maar ook live uitvoeren.

stap 3: voer de Mollie sleutels op

beheer_mollie.jpeg Ga in je Eenvoudigtebestellen.nl beheeromgeving naar 'Mollie sleutels'.

test of live sleutel van je Mollie account:

Hier vul je je Mollie 'Test API key' of 'Live API key' in die je het beste vanuit je Mollie.com omgeving kunt kopieren en plakken (om type fouten te voorkomen). Zie stap 1 op deze pagina.

stap 4: maak je Excel bestelformulier

Maak nu je bestelformulier in Excel en converteer deze naar een online webformulier. Vergeet niet de tips te lezen zodat je mogelijke fouten kunt voorkomen.

Belangrijk: Anders dan bij een standaard bestelformulier is het belangrijk dat het juiste totaalbedrag van de bestelling wordt berekend in je Excel. Dit is dus inclusief BTW en eventuele transactie- of bezorgkosten. Oftewel het bedrag dat via Mollie.com wordt afgerekend.

stap 5: configureer je online bestelformulier

Zodra je een Excel hebt geconverteerd naar een online webformulier, wordt deze bovenaan in je beheeromgeving getoond. Klik rechts in de lijst van formulieren op de link 'bewerk'. Je krijgt nu alle opties voor dat formulier te zien die je kunt beheren.

In de sectie 'Instellen betalen' worden de 2 opties weergegeven die voor de integratie van online betalingen van belang zijn: beheer_betalen.jpeg

Mollie test of live sleutel:

Met welke sleutel worden betalingen uitgevoerd. Deze sleutel moet wel zijn opgeslagen zoals beschreven in stap 3.

celadres met totaalbedrag:

Vul hier het celadres van je Excel in waarin je totaalbedrag in Euro's wordt berekend. De waarde van deze cel wordt bij de betaling naar Mollie.com gestuurd.

Vergeet niet op 'sla wijzigingen op' te klikken.

stap 6: test je online betaling

Alle stappen zijn nu genomen om je betalingen te kunnen testen. Test sowieso of je online formulier werkt zoals je verwacht en test de betallingen (met je 'Test API key' !!) door op het webadres of URL van je formulier te klikken.

Goede test scenario's zijn:

  • Klik op de 'betalen' knop zonder een bestelling te hebben ingevuld. Idealiter zou je dan op een bedrag van € 0,00 uit moeten komen en dan is het niet mogelijk om met de betaling door te gaan.
  • Vul een bestelling in met een bedrag dat onder je ingestelde minimum bedrag zit (indien van toepassing). De afhandeling van de betaling moet dan geblokkeerd worden.
  • Vul verschillende bestellingen in om te zien of je totaalbedrag wel klopt.
  • Rond een bestelling en betaling af met de verschillende betaalmethodes die je in je Mollie.com account hebt geactiveerd.
  • Vul een bestelling in en ga door met betalen, maar breek de betaling af. Je zou dan geen bestelling moeten ontvangen.

Tijdens het testen kunnen verschillende foutmeldingen worden getoond. In de sectie Foutmeldingen wordt beschreven hoe je de fouten kunt oplossen.

mollie.txt · Laatst gewijzigd: 2021/04/14 12:36 door support

Paginahulpmiddelen