Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


foutmeldingen

foutmeldingen betalingen

Eenvoudigtebestellen.nl voert een aantal controles uit om ervoor te zorgen dat bestellingen en betaling correct verlopen. Alle controles worden op de server-kant uitgevoerd en niet in de gebruikers browser: dit voorkomt eventuele manipulatie van betalingen (zoals bijvoorbeeld het aan te passen van het bedrag).

Mocht zich een fout optreden dan wordt vaak ook een foutcode meegegeven zodat je makkelijker kunt achterhalen waardoor de fout wordt veroorzaakt en hoe je die kunt oplossen.

Wanneer je alle integratiestappen correct doorlopen hebt dan moet bij je online formulier de knop 'BETALEN' zichtbaar zijn. Zie je in plaats hiervan de knop 'VERSTUREN' dan kan dit de volgende oorzaken hebben:

code 0 - Mollie is niet geactiveerd

Je formulier is niet geactiveerd voor betalingen. Login op je beheeromgeving en selecteer 'bewerk' rechts van je lijst van formulieren. In de sectie 'Instellen betalen' moet de optie 'betalingsmogelijkheid aanzetten' op 'aan' staan. Vergeet niet op de 'sla wijzigingen op' knop te klikken.

code 1 - geen celadres met totaalbedrag

Er is geen celadres voor het totaalbedrag ingevoerd waardoor het bedrag niet berekend kan worden. Login op je beheeromgeving en selecteer 'bewerk' rechts van je lijst van formulieren. In de sectie 'Instellen betalen' moet het juiste celadres zijn ingevuld.

code 2 - geen Mollie API Key

Er is geen 'Test API Key' of 'Live API Key' ingevoerd waardoor de koppeling met Mollie.com niet kan worden opgezet. Login op je beheeromgeving en klik op 'Mollie sleutels'. Vul daar de juiste sleutel in en klik op 'sla wijzigingen op'.

code 3 - celadres met totaalbedrag niet gevonden

De cel met daarin het totaalbedrag is niet gevonden. Login op je beheeromgeving en selecteer 'bewerk' rechts van je lijst van formulieren. Controleer in de sectie 'Instellen betalen' of je het juiste celadres hebt ingevuld.

code 4 - celadres met totaalbedrag is fout

De cel met daarin het totaalbedrag is gevonden maar bevat een fout. Login op je beheeromgeving en selecteer 'bewerk' rechts van je lijst van formulieren. Controleer in de sectie 'Instellen betalen' of je het juiste celadres hebt ingevuld. Controleer ook je oorspronkelijk Excel bestand om te kijken of daar geen fout in zit.

code 5 - celadres met totaalbedrag is geen getal

De cel met daarin het totaalbedrag is gevonden maar is geen getal. Login op je beheeromgeving en selecteer 'bewerk' rechts van je lijst van formulieren. Controleer in de sectie 'Instellen betalen' of je het juiste celadres hebt ingevuld. Controleer ook je oorspronkelijk Excel bestand om te kijken of daar geen fout in zit.

Opmerking: De cel met het totaalbedrag mag de celeigenschap 'valuta' hebben met als teken 'euro'. Dat blijft een getal.

code 6 - het totaalbedrag is nul of kleiner

Het totaalbedrag is nul of kleiner dan nul waardoor de betaling niet gestart wordt. Dit is in feite niet een foutmelding, maar controleer wel of je bijvoorbeeld niet deze melding krijgt terwijl je toch iets hebt ingevuld. Als dat het geval is dan ligt de fout in de berekeningen van je Excel bestand. Pas deze aan en upload deze naar Eenvoudigtebestellen.nl

code 7 - het totaalbedrag is kleiner dan minimum bedrag

Het totaalbedrag is kleiner dan het minimum bedrag waardoor de betaling niet gestart wordt. Dit is in feite niet een foutmelding, maar controleer wel of dit de bedoeling is. Zo niet, login op je beheeromgeving en klik op 'Instellen betalen'. Vul daar het juiste minimum bedrag in en klik op 'sla wijzigingen op'.

code 8 - foutmelding vanuit Mollie.com

De betaling is gestart maar geeft vervolgens een foutmelding met code 8. Dan is er iets misgegaan met het opzetten van de verbinding met Mollie.com. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door een foute sleutel. Login op je beheeromgeving en klik op 'Mollie sleutels'. Controleer of daar de juiste 'Test API Key' of 'Live API Key' is ingevoerd.

code 9 - het e-mailadres is ongeldig

De consument wil een bevestiging ontvangen van de bestelling maar heeft echter een foutieve e-mailadres ingevuld. Door het e-mailadres te wijzigen kan de transactie als nog voortgezet worden.

code 10 of 11 - de bestelling kan niet worden opgemaakt

Het lukt niet om de Excel bestanden met daarin de bestelling tijdelijk op te slaan op de server. Mogelijk dat er een corrupt Excel bestand is geupload naar Eenvoudigtebestellen.nl. Blijft deze foutmelding bestaan, ook na het uploaden van een nieuw Excel bestand, neem dan contact op met support@eenvoudigtebestellen.nl.

code 12 - database fout

Na het voorbereidend werk bij een transactie wordt de gegevens opgeslagen in een database. Daarbij is blijkbaar een fout opgetreden.Blijft deze foutmelding bestaan, ook na het opnieuw initieren van een betaling, neem dan contact op met support@eenvoudigtebestellen.nl.

foutmeldingen.txt · Laatst gewijzigd: 2021/03/07 14:48 door support

Paginahulpmiddelen